Покращення життя вже сьогодні: Януковичу&Ко в «Борисполі» зводять окремий термінал за третину мільярда
11.10.2011   //  

ДП «Зал офіційних делегацій» Державного управління справами 7 жовтня уклало угоду з корпорацією «Альтіс-Холдинг» на роботи із завершення будівництва термінального комплексу по вул.Київський шлях, 2/1-а в м.Борисполі. Вартість угоди склала 279,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника». Роботи придбано відповідно до проектно-кошторисної документації та титулу будови, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.08.2011р. № 822-р.

В урядовому розпорядженні вказана загальна кошторисна вартість терміналу 345,76 млн грн. З цієї суми 74,76 млн грн. піде на устаткування, меблі та інвентар.

Зал офіційних делегацій призначений для представників влади по пільговим тарифам та громадян, які отримали попереднє погодження керівника ДУС. Нині “Зал офіційних делегацій” займає частину основного приміщення аеропорту. Вартість обслуговування для українських чиновників і народних депутатів складає 180 грн. на одну особу. Інші особи мають платити 1100 грн., транзитні пасажири – 1650 грн.

Довідково

Мінрегіонрозвитку просило виділити на 2011 рік 340 млн грн. на фінансування програми «Доступне житло», що всього на 6 млн грн. менше від вартості окремого терміналу для чиновників. Однак уряд знайшов можливість профінансувати лише 150 млн грн.