Комунальники з Донецьку та хмельницькі енергетики набралися кредитів у австрійців
10.10.2011   //  

КП «Донецькміськводоканал» за результатами тендеру 28 вересня уклало угоду з  ПАТ «Укрсоцбанк» на відкриття відновлювальної кредитної лінії у розмірі 30,00 млн грн. строком на три роки під 8% річних. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо, 28 вересня депутати Донецької міськради дозволили «Донецькміськводоканалу» залучити цей кредит. За відповідне рішення проголосували 62 з 90 депутатів. У проекті рішення вказано, що міськрада дозволила підприємству передати “Укрсоцбанку” в заставу права на його кошти в банку, і на вимогу оплати послуг з водопостачання та водовідведення за договорами, укладеними з юридичними і фізичними особами по всіх районах Донецька.

Як відомо, в 2007 році група «Інтерпайп» бізнесмена Віктора Пінчука, в яку входив «Укрсоцбанк», продала 95% акцій банку Austria Bank Creditanstalt AG, що входить до групи UniCredit. Зараз більше 50% акцій баку належать UniCredit Bank Austria AG.

ПАТ «Хмельницькобленерго» 29 вересня уклало угоду з ПАТ «Ерсте-банк» на отримання кредитної лінію у розмірі 18,00 млн грн. на півроку під 14,5% річних. Загальна сума відсотків, які доведеться сплатити підприємству, складає 1,31 млн грн. Заставою кредиту стали майнові права на право вимоги грошових коштів по діючих контрактах зі споживачами електроенергії, що виникнуть в майбутньому.

Всі акції ПАТ «Ерсте-банк» належать австрійському холдингу EGB Ceps Holding GmbH.