Фірташ освоїть 90 мільйонів на ізоляції підземного газопроводу
10.10.2011   //  

Філія УМГ «Прикарпаттрансгаз» з системи «Нафтогазу України» за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Зангас-НГС» на переізоляцію магістрального газопроводу на Одеській ділянці «Роздільна-Ізмаїл» вартістю 87,76 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, необхідно переізолювати газопровід довжиною 25 км з можливою заміною 10% труб. Газопровід залягає на глибині до 1 м від поверхні землі. Для ремонту потрібно поступово підіймати на поверхню окремі труби, виконувати роботи з ізоляції і закладати трубу знову під землю.

Єдиним акціонером ПАТ «Зангас-НГС» є офшорна фірма Дмитра Фірташа Zangas holdings (Cyprus) Ltd. ДК «Укртрансгаз» з 2010 очолює Сергій Вінокуров, який до цього призначення працював директором ТОВ «Остхем Україна» Дмитра Фірташа. Компанія «Зангас-НГС» почала вперше вигравати державні тендери після призначення Вінокурова до «Укртрансгазу». З врахуванням останньої закупівлі, тендерні досягнення «Зангасу» у 2011 році склали 538,66 млн грн.