Для розрахунків по старим боргам Вінниця взяла у росіян новий кредит
07.10.2011   //  

Департамент фінансів Вінницької міської ради за результатами тендеру 30 вересня уклав угоду з ПАТ «Альфа-банк» про запозичення до міського бюджету у формі кредитних договорів у розмірі 30 млн. грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість трирічного кредиту від банку, який належить російській «Альфа-груп», по ставці 14,98% річних склала 7,83 млн грн. Кредитні кошти мають надійти до міського бюджету до 20 грудня 2011 року. Кредит забезпечено невказаним майном, яке перебуває у власності територіальної громади міста.

Як вказано в конкурсній документації, кредит отримано для направлення коштів на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів комунальної власності; придбання техніки, обладнання, автобусів для комунальних підприємств, в тому числі  шляхом поповнення статутного капіталу або надання фінансової підтримки; погашення облігацій серії «F» випуску 2008 року.

Вінницька міськрада в серпні 2008 року розмістила облігації серії «F» на суму 10 млн. гривень із прибутковістю 17,88% річних на весь період обігу. Термін погашення облігацій – 29 грудня 2011 року. Організатором випуску був банк «Хрещатик».