Азаров придбав у дружини покійного регіонала латунні люстри по 10 тисяч
07.10.2011   //  

Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України за результатами тендеру 29 вересня уклало угоду з ТОВ «ВП «Побутрембудматеріали» на придбання 13 люстр і трьох бра на суму 198 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Світильники призначені для облаштування приміщень шостого та сьомого поверху правого крила будинку Уряду. Люстри марки КМ мають бути діаметром від 40 до 115 см (найбільшого діаметру лише одна люстра, решта менше метру), висотою від 40 до 90 см, виконані з латунного литва і мати плафони з алабастру. З цих же матеріалів мають бути виконані бра розміром 40х42 см.

Середня вартість одного світильнику склала близько 12 400 грн. За такою ціною в Україні можна придбати кришталеві люстри, наприклад чеського виробництва, які в діаметрі мали б понад метр.

ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» було засновано в 1990-х роках Василем і Світланою Бібами. В 2006 році Василь Біба обрався народним депутатом по списку Партії регіонів. У 2007 році він помер.

У квітні 2011 року фірма отримала підряд на ремонт приміщень шостого і сьомого поверхів, а також горища правого крила Будинку уряду вартістю 18,52 млн грн. Середня вартість ремонту одного квадратного метру склала 14,77 тис грн., що перевищує вартість житла в новобудовах Києва.

В листопаді минулого року ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» отримало підряд вартістю 1,76 млн грн. на капітальний ремонт кабінетів, коридорів і холів із заміною кондиціонерів та облаштуванням захисного навісу над ґанком 10-го під’їзду Будинку уряду.