Добропілля рятуватиме свої вулиці від занепаду а Білозерське від наслідків роботи шахт
30.09.2011   //  

Добропільський міськвиконком Донецької області за результатами тендерів 23 вересня уклав угоди на улаштування дорожніх покриттів в Добропіллі та на розроблення техніко-економічного обґрунтування проекту захисту території міста Білозерське, що зазнало небезпечного впливу гірничих виробок діючої шахти «Білозерська» та закритої шахти «Красноармійська». Загальна вартість угод склала 1,73 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПП «Агропромбуд» Тетяни Солов’йової здійснить улаштування дорожніх покриттів для транспорту і пішоходів в Добропіллі за 738 тис грн.

Український державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи (УкрНДМІ) НАН України став переможцем в тендері на розробку техніко-економічного обґрунтування проекту захисту території міста Білозерське вартістю 998 тис грн.

В останні роки в Білозерському виникла гостра проблема підтоплення міської території. Місце для його будівництва було вибрано в 1941 році інститутом «Южгіпрошахт» над дев’ятьома вугільними пластами загальною потужністю 11,5 м. До 1962 року житлово-цивільне будівництво велося без урахування гірських розробок. Десятки кілометрів каналізаційних колекторів придбали негативні схили, а стічні води виливаються з каналізаційних колодязів, затоплені вулиці, підвали будинків, землі розташованих поблизу сільськогосподарських підприємств.