В донецьку фан-зону для Євро-2012 вже сьогодні закопають 13 мільйонів (фото)
28.09.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради за результатами тендеру 19 вересня уклало угоду з комунальним підприємством «Шляхове ремонтно-будівельне управління» на будівництво фан-зони для розваг під час Євро-2012. Вартість угоди склала 13,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Конкурсною документацією передбачено влаштування асфальтового покриття, бордюрів, металевої огорожі і сходів, монтаж каналізації, водопроводу, освітлення, а також встановлення флагштоків і улаштування танцмайданчика.

Макет фан-зони з сайту інформаційного центру "Україна-2012"Офіційна фан-зона Євро-2012 в Донецьку буде розташована на алеї перед стадіоном «Шахтар». Загальною площею в 6,35 га, вона зможе вмістити до 35 тис фанів. Територію підключать до комунікацій, планується забезпечення бездротовим Інтернетом, мобільним і стаціонарним телефонним зв’язком. Головну сцену розмістять перед стадіоном «Шахтар». На ній встановлять основний екран для трансляції матчів чемпіонату (розміром близько 12х8м). Додаткові екрани (6х4м) будуть розташовані пропорційно по обидві сторони території знаходження фанатів. У фан-зону можна буде потрапити через два входи – один з вул. Стадіонної, другий – зі сторони парку ім. Щербакова. Все це обладнання не входить в вартість закупівлі і буде поставлено за рахунок УЄФА.

Фан-зона буде працювати в червні 2012 року. Роботи по її будівництву мають бути виконані до кінця 2011 року.

Разом з комунальним підприємством в тендері приймали участь приватні компанії. Одна з них – ТОВ «Главстрой» – запропонувала за свої послуги 9,66 млн грн. Однак мерія обрала пропозицію підконтрольного їй підприємства, дорожчу на 3,6 млн грн.

Також днями мер Донецька Олександр Лукьянченко повідомив, що до початку Євро в майбутній фан-зоні відкриють критий аква-парк на 1,5 тисячі відвідувачів.