Львівська ОДТРК заплатить півмільйона студії Димінського, розміщеній в приміщенні ОДТРК
28.09.2011   //  

Львівська обласна державна телерадіокомпанія 20 вересня уклала угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Міст ТБ» на послуги ефірної апаратної зі створення телепрограми та її трансляції за допомогою радіорелейного та кабельного зв’язку у 2011 році (5840 год., що еквівалентно 243 добам). Вартість угоди склала 426 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника» через те, що на попередні відкриті торги не подавалось більше однієї заявки при необхідних для проведення тендеру двох пропозицій.

В обґрунтуванні закупівлі пояснюється, що «Телерадіокомпанія «Міст ТБ» в 2009 році ввела в експлуатацію цифрову ефірну апаратну, яка територіально розміщена у приміщеннях апаратно-студійного комплексу телебачення  Львівської ОДТРК. З того часу приватна компанія надає державній ТРК послуги апаратної із створення телевізійної програми на власному ефірному сервері та забезпечує її трансляцію за допомогою кабельних ліній зв’язку.

«Львівська облдержтелерадіокомпанія не має власної цифрової ефірної апаратної   та не може самостійно забезпечити трансляцію телевізійної програми у відповідності до сучасних технічних вимог. Враховуючи рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про перехід облдержтелерадіокомпаній у 2011 році на цифровий формат DVB-T2(MPEG-4) виникає необхідність залучення технічних засобів учасника в процесі створення і трансляції телепрограм Львівської ОДТРК», – йдеться в обґрунтуванні.

Основним власником ТОВ «Телерадіокомпанія «Міст ТБ» є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” зі сфери впливу відомого львівського бізнесмена Петра Димінського. Офіційним засновником «ЗІКу» є Вадим Ладницький, відомий як керівник юридичного відділу футбольного клубу «Карпати».