«Януковичі» заробили на залізниці ще 180 мільйонів
27.09.2011   //  

ПАТ «ЛК «Укртранслізинг» за результатами тендерів 16 вересня уклало низку угод на постачання залізниці рухомого складу на умовах лізингу на загальну суму 182,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Одеська залізниця» придбало у «Укртранслізингу» колієвимірювальний вагон за 38,02 млн грн. і машини для розкатки проводів контактної мережі за 39,95 млн грн.

ДП «Придніпровська залізниця» придбало електровози постійного струму ВЛ11 (рік побудови – 2011) за 104,61 млн грн.

За даними SMIDA, 49,96% акцій «Укртранслизингу» володіє донецьке ТОВ «Лемтранс», 41,73% — Фонд держмайна України. 2,33% акцій належить донецькій корпорації «Міжрегіональий промисловий союз» (МПС), основним власником якої є сам «Лемтранс». Директором МПС до призначення керівником «Укрзалізниці» працював Володимир Козак.

«Лемтрансом» володіють ПАТ «Систем Кепітал Менеджмент» Ріната Ахметова, ТОВ «Сервіс-Охорона-Транспорт» Антона Пригодського, ПАТ «АРС» Ігоря Гуменюка, а також ТОВ «Укрпромінвестактив» і ТОВ «СПС-груп», пов’язані з компаніями, що приймали участь у землевідводі для резиденцій Віктора Януковича «Межигір’я».

Нещодавно директор по розвитку нових напрямів бізнесу СКМ Микола Нестеренко повідомив про плани групи Ахметова по збільшенню своєї частки в «Лемтрансі», яке володіє 10 тисячами піввагонів та Керченським стрілочним заводом. «Ми ведемо перемовини про викуп частки у існуючи акціонерів», – сказав Нестернко виданню «КоммерсантЪ-Украина».

Нагадаємо, ДТГО «Львівська залізниця» придбала у «Укртранслізингу» рухомий склад на суму 109,76 млн грн.