Робоче місце одного профконсультанта коштує дорожче, ніж річне утримання безробітного
27.09.2011   //  

Державний центр зайнятості Мінсоцполітики України 19 вересня уклало угоди з ПП «НВЦ «Артефакт» на придбання невиключних ліцензій на суму 9,54 млн грн. на право користування двома комп’ютерними програмами у 2011 році. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника», оскільки ПП «НВЦ «Артефакт» в липні – напередодні початку процедури закупівлі – стало власником виключних ліцензій на ці програми.

За 1,18 млн грн. придбано ліцензію на 650 дозволів на програму «Автоматизована система дистанційного профдіагностичного тестування «Оптант Плюс». Ця програма дозволить «збільшити чисельність осіб, яким одночасно надаються послуги з профдіагностики, а також вивільнити робоче місце самого профконсультанта для здійснення контролю за тестуванням», йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

8,36 млн грн. коштуватиме 700 «Автоматизованих робочих місць профконсультанта». Ця програма «дозволить оптимізувати роботу спеціалістів з профорієнтації, формувати рекомендації клієнтам щодо вибору професійного спрямування на науковій та статистичній основі, витрачаючи мінімум робочого часу», йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Довідково.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні складає близько 700 грн. Таким чином 8,36 млн грн., які Центр зайнятості заплатить за робочі місця 700 консультантів, вистачило б на щомісячні виплати протягом року тисячі безробітних.