Екс-керівники Служби автодоріг в приватному порядку освоять 130 мільйонів на дорозі в Ірпінь
26.09.2011   //  

Служба автомобільних доріг у Київській області 21 вересня уклала низку угод на капремонт дороги Р-30 (під’їзд м.Ірпінь Київської обл.) на загальну суму 132,11 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всі угоди укладено по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника», оскільки ремонт дороги ведеться в рамках підготовки до Євро-2012.

ДП «ШРБУ №100» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» отримає додатково 0,66 млн грн. до укладеного попереднього контракту вартістю 27,42 млн грн. на ремонт вул. Карла Маркса в Ірпіні. Генеральний проектувальник АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» повідомив, що внаслідок збою програмного комплексу АВК при розрахунку кошторису на перевлаштування водопроводу отримана занижена вартість на виконання робіт, що в свою чергу, призвело до отримання недостовірної кошторисної вартості будівництва об’єкта.

ПП «Автомагістраль» отримало підряд вартістю 13,64 млн грн. на ремонт під’їзду до Ірпіня км 5+500 – км 5+820 (вул. Поповича). В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що лише ця компанія може «якісно та в стислі терміни виконати роботи» до травня 2012 року. Засновником «Автомагістралі» є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік займав посаду начальника Служби автомобільних доріг у Київській області.

ВАТ «Уманьавтодор» отримало підряд вартістю 117,81 млн грн. на будівництво автомобільної дороги від вулиці Генерала Наумова (житловий масив Ново-Біличі, м.Київ) до житлового масиву Романівка (м.Ірпінь), що суміщається з автомобільною дорогою загального користування Р-30 Під’їзд до м.Ірпіня.

В обґрунтуванні повідомляється, що лише ця компанія може «якісно та в стислі терміни виконати роботи з будівництва дороги» в 2011 році. За даними SMIDA, 77% акцій «Уманьавтодору» належать Бахтіяру Сапаєву, який в 2010 році очолював едражвну компанію «Автомобільні дороги України», а ще раніше керував Службою автодоріг в Черкаській обл.