У Колеснікова за 6 мільйонів відрекламують Київ як політекономічну столицю, Донецьк як ділову
22.09.2011   //  

ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт», яке контролюється Нацагентством з питань Євро-2012, за результатами тендеру 19 вересня уклало угоду з ТОВ «Шутгруп» на виготовлення популяризаційної серії відеороликів, розрахованих на європейського споживача. Вартість угоди склала 6,20 млн грн. Про це повдомляється в «Віснику державних закупівель».

В документації конкурсних торгів мова йшла про виготовлення п’яти 30-секундних відеороликів, які будуть Київ, Харків, Донецьк, Львів та Україну загалом на європейських телеканалах рекламувати. Однак в оголошення про результати тендеру мова йде про виготовлення трьох роликів, назви яких не вказано.

Згідно з технічним завданням Київ потрібно від рекламувати як головний політичний і фінансово-економічний центр країни. Увагу також потрібно зосередити  на унікальності столиці України: міста з дуже багатою історією, культурою, архітектурою, духовністю, гостинністю, природою.

Відеоролик «Львів» «покликаний розповісти іноземцям ще про одне місто, де необхідно побувати під час Чемпіонату. За минулий рік Львів дуже змінився, модернізувався, активно розвивається інфраструктура міста. Окрім цього, Львів завжди вважався «культурною» столицею України, де знаходиться найбільша частина усіх пам’яток архітектури та історії. Потрібно за 30 секунд показати найцікавіші та найсучасніші міста у Львові», – йдеться в техзавданні.

Донецьк потрібно рекламувати як «ділову» столицю України, яка переживає великі перетворення – наймаштабніші роботи ведуться на новому аеровокзалі, численних готельних та дорожніх проектах.

Харків названо великим промисловим, транспортним, науковим та культурно-освітнім центром України.

В фінальному ролику «Україна» об’єднати всі міста, а також доповнити Карпатами і Кримом. «Даний ролик повинен підкреслити єдність нашої держави», – йдеться в техзавданні. (Повністю текст технічного завдання на виготовлення роликів тут).

Нагадаємо, компанія «Шутгруп» минулого року отримала від еврофутбольної структури Бориса Колеснікова підряд на виробництво рекламних роликів для формування позитивного іміджу для європейського споживача вартістю 5,9 млн грн. Згодом виявилось, що режисер ролику «Увімкни Україну» Юліан Улибін навмисно «підчистив» українські міста, зокрема, прибравши з харківської площі Свободи пам’ятник Леніну.

На тендері єдиним конкурентом «Шутгруп» було ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн». Днями ця фірма отримала підряд від «України-Всесвіт» на серію з п’яти відеороликів під умовною назвою «Ми чекаємо на Євро-2012» вартістю 6,15 млн грн.