Зовнішня розвідка дала жалюгідні 6 мільйонів на шпигунські штучки
20.09.2011   //  

Служба зовнішньої розвідки України за результатами тендерів 9 і 14 вересня уклала низку угод на придбання технічного обладнання та наукових розробок на суму 5,83 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обладнання для нарощування потужності обчислювального комплексу поставлять ТОВ фірма «ВалТек» (400 тис грн.), ТОВ «Ен-Ай-Ес» (570 тис грн.), ТОВ «Терія» (1,08 млн грн.).

ТОВ «Альтаїр-775» за 275 тис грн. поставить спеціальні полігони для для аналізу безпровідних систем зв’язку і макетування комплексів дослідження телекомунікаційного трафіку.

ВН ДП ВАТ «НВП «Сатурн» «Елісат» за 447 тис грн. поставить засоби перевірки і тестування трактів та антенних систем надвисокочастотного діапазону. Ще 49 тис грн. фірма отримає за обладнання антенно-хвильових трактів надвисокочастотного діапазону.

ДП «Телеком-Пневматик» за 118 тис грн. поставить демодулююче обладнання сигналів супутникових систем зв’язку.

ТОВ «Юнітест» за 114 тис грн. поставить аналізатори кабелів та антен і за 580 тис грн. лазерні лінійки.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за 74 тис грн. проведе дослідження новітніх методів побудови фазованих антенних решіток і за 150 тис грн. вивчить застосування сучасних математичних методів у крипто аналізі.

Київський національний університет ім. Шевченка за 499 тис грн. дослідить ефективність методів і технологій реверс-інжинірингу.

ТОВ «Укрантех» за 495 тис грн. модернізує антенну систему «Дюна». ТОВ Миколаївський НТЦ «Інформаційні технології» за 149 тис грн. поставить апаратно-програмні комплексів аналізу та обробки сигналів VSAT систем.

Державне науково-дослідне підприємство «КОНЕКС» за 450 тис грн. створить дослідний зразок високошвидкісного демодулятора інформаційних потоків дистанційного зондування.

ТОВ «Терія» за 187 тис грн. створить систему обчислень із застосуванням сучасних графічних процесорів та спеціалізованих обчислювачів. ТОВ «Альтаїр-775» за 260 тис грн. поставить дослідний зразок для дослідження особливостей реалізації телекомунікаційних систем, побудованих за технологією «клієнт-сервер».

Довідково.

Витрачені Службою зовнішньої розвідки 5,83 млн грн. є сумою в чотири рази меншою, ніж коштує впровадження корпоративної системи відеозв’язку органів прокуратури на основі ІР-телефонії.