«Доступне житло» під Донецьком: за 31 мільйон зведуть понад два десятки панельних котеджів
20.09.2011   //  

Обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Донецької облдержадміністрації 12 вересня уклав угоду з ПП «БК «Офір» на виконання пілотного проекту індивідуального доступного житла в смт.Старобешеве. Вартість угоди склала 31,27 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за неконкурентною процедурою закупівлі у одного учасника через стислі терміни виконання робіт. Котеджі мають бути здані до кінця 2011 року, тому Фонд не встигає оголосити довготривалу процедуру відкритих торгів.

Проект доступного житла передбачає пайове фінансування з державного бюджету та від громадян-учасників проекту. В обґрунтуванні фонду повідомляється, що зараз укладено угоди з 20 громадянами, тому має бути зведено «понад 20 будинків».

«На стадії підготовки була проведена нарада за участю представників облдержадміністрації та індивідуальних забудовників, на якій для будівництва індивідуального житла була обрана запатентована сучасна енергозберігаюча панельна технологія WKS Knauf компанії «БР Україна». Виконавцем запланованих робіт обрано ПП «Будівельна компанія «Офір», яке є ексклюзивним партнером компаній «БР Україна» (власник патенту) та «ВКС Донбас» (ексклюзивний представник цієї компанії в Донецькій області) з монтажу та будівництва будинків за технологією WKS», – йдеться в обґрунтуванні (повністю текст тут).