Донецькі за 50 мільйонів обігріють Крим мазутом по ціні бензину А-95
20.09.2011   //  

ОП «Кримтеплокомуненерго» м.Сімферополя за результатами тендеру 12 вересня уклало угоду з київським ТОВ «Енерджі Петролеум» на постачання мазуту та пічного палива на суму 54,05 млн грн. Про це повідомляться в «Віснику державних закупівель».

Придбано 5183 тон мазуту М100 і 909 тон пічного палива. Середня ціна одного літра придбаного палива склала понад 10 гривень, що відповідає вартості бензину А-95 на автозаправках.

Якби мазут купували по ринковим цінам, то придбана на тендері партія коштувала б близько 22 млн грн., а грубне паливо – 2,5 млн грн. Загальна вартість придбаного палива по ринковим цінам складає близько 25 млн грн., що більш ніж в два рази дешевше від досягнутої на тендері ціни.

ТОВ «Енерджі Петролеум» засновано киянином Сергієм Миколайовичем Руденко та австрійською фірмою «Уеллмайнд інвест гмбх». Ця фірма фігурує в ланцюжках засновників компаній, пов’язаних з нині покійним Василем Джарти та групою «Брокбізнес» братів Буряків, а також міністром АПП Миколою Присяжнюком, бізнес-партнером Юри Єнакіївського. Також австрійська фірма є співзасновником ТОВ «Некрасівський кар’єр» разом з депутатом кримського парламенту Анатолієм Синюком (Партія регіонів) та Жанною Дейч, дружиною народного депутата Бориса Дейча «Партія регіонів).