У Колеснікова викинуть 6 мільйонів на телезомбування українців гордістю за Євро-2012
16.09.2011   //  

Держпідприємство «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт», підпорядковане Нацагентству з питань Євро-2012, за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн» на виготовлення популяризаційної серії із п’яти відеороликів під умовною назвою «Ми чекаємо на Євро 2012». Вартість угоди склала 6,15 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Відеопродукт буде містити інформацію  про поєднання зусиль Замовника та різних верств населення, людей різних спеціальностей щодо спільного внеску та уявлення про підготовку до чемпіонату Європи 2012 з футболу за допомогою яскравого відеоряду (комп’ютерної графіки). Мета виготовлення відеороликів – передати дух українського народу щодо спільних внесків у підготовку до майбутнього чемпіонату Європи 2012 року з футболу, акцентувати увагу споживачів, та пропагувати наступну тезу – «перемога української команди – це справа рук кожного громадянина». Кожен громадянин повинен відчувати гордість за належність до такої події», – йдеться в конкурсній документації.

Ролики з умовними назвами «Будівельник», «Покоївка», «Вчителька», «Офіціанти» та «Фінальний» плануються до виходу на телеканалах України з кінця 2011 року до середини 2012 року з почерговим виходом в ротацію. (Повністю технічне завдання тут).

З 2006 року засновниками ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн» були композитор Єгор Олесов, музичний продюсер Євген Ступка (у минулому гендиректор телеканалу «MTV-Україна») та директор фірми Юрій Ставнічук.

В тендері також приймало участь, але програло ТОВ «Шутгруп». Ця компанія минулого року отримала від еврофутбольної структури Бориса Колеснікова підряд на виробництво рекламних роликів для формування позитивного іміджу для європейського споживача вартістю 5,9 млн грн. Згодом виявилось, що режисер ролику «Увімкни Україну» Юліан Улибін навмисно «підчистив» українські міста, зокрема, прибравши з харківської площі Свободи пам’ятник Леніну.