Обгрунтування ремонту Верховної Ради
16.09.2011   //  

ОБҐРУНТУВАННЯ

застосування процедури закупівлі в одного учасника

1.Замовник:

1.1. Найменування: Управління справами Верховної Ради України;

1.2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 20064120;

1.3. Місцезнаходження: м. Київ, вул. Грушевського, 5, поштовий індекс: 01008;

1.4. Посадова особа замовника, відповідальна за проведення закупівлі (прізвище, ім’я, по батькові, посада та адреса, номер телефону та телефаксу із зазначенням коду міжміського телефонного зв’язку, e-mail): Тіщенко Дмитро Олександрович, головний спеціаліст відділу будівництва та ремонту, тел. (044) 255-38-06, e-mail: Tischenko_d@rada.gov.ua;

1.5. Головний розпорядник коштів або орган, до сфери управління якого належить замовник (повне найменування та ідентифікаційний код за ЄДРПОУ): Управління справами Верховної Ради України, код: 20064120;

1.6. Дата прийняття комітетом з конкурсних торгів замовника рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника: 27.07.2011р.

2. Джерело фінансування закупівлі: кошти Державного бюджету України.

3. Інформація про предмет закупівлі:

3.1. Найменування предмета закупівлі: роботи з капітального ремонту адміністративних будинків Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5, вул. Грушевського, 18/2 та вул. Інститутській, 8 в м. Києві.

3.2. Кількість товару, вид робіт та послуг: роботи з капітального ремонту адміністративних будинків Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5,  вул. Грушевського, 18/2  та вул. Інститутській, 8 в м. Києві.

3.3. Місце поставки товарів, виконання робіт, надання послуг: м. Київ.

3.4. Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг: III квартал 2011 – IV квартал 2012 років.

4. Інформація про учасника процедури закупівлі:

4.1. Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи: Державний будівельний комбінат Управління справами Верховної Ради України;

4.2. Ідентифікаційний код: 21586524;

4.3. Місцезнаходження юридичної особи або місце проживання/реєстрації фізичної особи, телефон, телефакс: м. Київ, вул. Грушевського, 5, поштовий індекс: 01008, тел. (044) 255-71-43.

5. Умова застосування процедури закупівлі в одного учасника: відповідно до пункту 2 частини другої статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

6. Причини та обставини, якими керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника:

Необхідність виконання капітального ремонту адміністративних будинків Верховної Ради України обумовлена: фізичним зносом металу огорожі адміністративного будинку по вул. Грушевського, 5; фізичним зносом покрівлі, що як наслідок призвело до затікань атмосферних опадів, пошкодженням оздоблення фасадів та аварійного стану балконів адміністративного будинку по вул. Грушевського, 18/2; необхідністю модернізації теплового пункту та системи вентиляції з монтажем автоматики та проведенням пусконалагоджувальних робіт в адміністративному будинку по вул. Інститутській, 8.

Оскільки більшість робіт з капітального ремонту доцільно виконати лише в літній період під час парламентських канікул, зокрема модернізацію теплового пункту та системи вентиляції з монтажем автоматики, ремонт фасадів та покрівлі, вважаємо, що в даній ситуації необхідно застосувати процедуру закупівлі в одного учасника, як виняток у зв’язку з необхідністю забезпечення ефективного функціонування адміністративних будинків та створення належних умов для роботи працівників Апарату Верховної Ради України та народних депутатів України.

Для своєчасного та якісного виконання робіт з капітального ремонту адміністративних будинків Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5, вул. Грушевського, 18/2 та вул. Інститутській, 8 планується залучити Державний будівельний комбінат Управління справами Верховної Ради України.

Підставою для обрання саме цього учасника, є те, що відповідно до Положення про Управління справами Верховної Ради України, Статуту Державного будівельного комбінату зазначене підприємство  підпорядковано Управлінню справами і входить до майнового комплексу, що забезпечує діяльність парламенту.

До основних завдань Державного будівельного комбінату належить питання забезпечення потреб Верховної Ради України у будівництві нових, реконструкції та капітальному ремонті діючих будівель та споруд.

Державний будівельний комбінат має необхідні ліцензії, фахівців відповідних кваліфікацій, виробничо-заготівельні бази, машини та механізми, застосовує сертифіковані будівельні матеріали за рахунок чого здійснюється безперебійне, якісне та своєчасне виконання робіт у максимально стислі терміни, під час виконання будівельно-монтажних робіт чітко дотримуються будівельні норми та технології, а також забезпечується висока культура їх виконання.

Відповідно до вимог статті 20 закону України «Про охорону праці» та типового положення «Про порядок проведення навчання і перевірку знань з питань охорони праці» працівники Державного будівельного комбінату пройшли навчання та перевірку знань із законодавства щодо охорони праці, пожежної безпеки, гігієни праці, виробничої санітарії та техніки безпеки в будівництві.

Також зазначаємо, що виконання робіт на об`єктах Верховної Ради України потребує високих професійних та організаційних можливостей виконавця, у тому числі проведення робіт у понадурочний час (нічний час, вихідні та святкові дні), наявність допуску до роботи на об’єктах, які охороняються державою відповідно до вимог Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».

Саме цим вимогам у повному обсязі відповідають працівники Державного будівельного комбінату, які понад 20 років виконують роботи з будівництва нових, а також реконструкції та капітального ремонту діючих адміністративних будівель та споруд Верховної Ради України.

Враховуючи викладене, закупівля даних робіт відповідає вимогам пункту 2 частини другої статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», та може бути проведена лише у Державного будівельного комбінату Управління справами Верховної Ради України.

7. Перелік документів, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі: експертний висновок Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» № 201-1698 від 04.07.2011р.

Заступник завідувача відділу будівництва та ремонту                                                                  В.СИДОРЕНКО