Наглядачі будівництва харківського аеропорту ліквідувались, їх місце зайняли донецькі
16.09.2011   //  

КП «Харківський міський центр нерухомості» 14 вересня уклало угоду з ДП «Дирекція з капітального будівництва і реконструкції Міжнародного аеропорту «Донецьк» на послуги по виконанню функцій служби замовника (в т.ч. технічного нагляду) під час реконструкції аеродрому «Міжнародний аеропорт «Харків» (Основа). Вартістю угоди склала 5,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника», оскільки будівельники харківського аеропорту залишились без наглядача, що могло призвести до зриву термінів будівництва в рамках підготовки до Євро-2012.

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, «Харківський міський центр нерухомості» (ХМЦН) не має в своєму складі відповідних спеціалістів, тому в квітні 2010 року для нагляду за реконструкцією аеропорту було залучено НВП «Сприяння-91». Однак в липні 2011 року НВП «Сприяння-91» повідомило, що засновниками підприємства прийнято рішення про  припинення його діяльності.

Після цього ХМЦН звернулось в Нацгентство з питань підготовки до Євро-2012 з проханням порекомендувати нову компанію, яка могла б оперативно взяти на себе функції служби замовника і технічного нагляду. Нацагентство запропонувало донецьке держпідприємство, яка також веде нагляд за реконструкцією аеропорту в Донецьку.