Донецька залізниця заплатила дівчині з гуртожитку 9 мільйонів за фіксацію свого стану
16.09.2011   //  

ДП «Донецька залізниця» за результатами тендеру 7 вересня уклало низку угод з ТОВ «Донецька дослідна будівельна компанія» на послуги з обстеження, оцінки технічного стану і паспортизації будівель і споруд залізниці в Донецькій і Луганській областях. Загальна вартість угод склала 8,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи передбачають обстеження і оцінку технічного стану 11 будівель загальною площею 19 тис м3, складання звітів про результати обстеження та паспорту технічного стану об’єкта.

Донецьке ТОВ «Донецька дослідна будівельна компанія» має статутний капітал у розмірі 1 тис грн. Засновниця фірми Світлана Головка приписана в одному з гуртожитків селища Котовського (Макіївка).

Найдешевша паспортизація об’єкту з переліку Донецької залізниці коштуватиме 105 тис грн., найдорожча – 3,4 млн грн.

Довідково

Цього тижня стало відомо, що Головне управління градобудівництва і архітектури Київської міськдержадміністрації розробило паспорт цілої вулиці Хрещатик. За даними заступника начальника управління Андрія Вавриша, вартістю робіт по підготовці паспорту вулиці склала 20-50 тис грн., що в десятки разів дешевше, ніж паспортизація окремих об’єктів Донецької залізниці. В бюджеті Києва закладено 2,7 млн грн. на розробку таких паспортів, чого вистачить на паспортизацію сотні столичних вулиць.