Безробітним купили органайзери по 63 гривні і покажуть телепрограму на 6 мільйонів
12.09.2011   //  

Державний центр зайнятості Мінсоцполітики України 6 вересня уклав угоду з ТОВ «Група компаній «Динаміка» на придбання 105 тисяч органайзерів пошуку роботи на суму 6,65 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За даними Держслужби зайнятості, органайзери представляють собою нотатники, в яких розміщено інформацію на тему «Техніка пошуку роботи» та «Путівник пошуку роботи». Органайзери призначені для безкоштовної роздачі безробітним громадянам при відвідуванні семінарів з техніки пошуку роботи.

Також Держцентр зайнятості 6 вересня уклав угоду з ПП «Інфобізнес» на послуги з виробництва та розміщення в ефірі телепрограм «Професійні ігри» вартістю 1,19 млн грн.

Обидві закупівлі проведено за неконкурентною процедурою «у одного учасника». Вибір саме цих постачальників обґрунтовується тим, що ці фірми володіють виключними майновими правами на твори «Сценарний план програми «Професійні ігри» та «Органайзер пошуку роботи». Патенти були отримані влітку 2010 року.

Довідково

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні складає близько 700 грн. Таким чином 7,84 млн грн., які Центр зайнятості заплатить за органайзери і телепрограму, вистачило б на щомісячні виплати протягом року близько тисячі безробітним.