Ізраїльтяни отримають 60 мільйонів за очищення від хімікатів Черкащини і Горлівського заводу
09.09.2011   //  

Ізраїльська компанія «С.І.Груп Консорт Лтд» (S.I. Group Consort Ltd) 1 серпня уклала чергові угоди на утилізацію небезпечних хімікатів на загальну суму 61,89 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Управління цивільного захисту населення Горлівської міськради Донецької області заплатить ізраїльтянам 59,96 млн грн. за перевезення та утилізацію до кінця 2011 року 2350 тон непридатних до використання відходів мононітрохлорбензолу, розміщених у виробничих приміщеннях та в обладнанні на території ДП «Горлівський хімічний завод». Стан тари та упаковки, в якій зараз знаходяться відходи, в основному непридатний до для безпечного транспортування.

Головне Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації заплатить ТОВ «С.І.Груп Консорт Лтд» 1,93 млн грн. за видалення та знешкодження 85 тон невідомих, непридатних та заборонених до викорисання хімічних засобів захисту рослин, що зберігаються в господарствах області протягом вересня-жовтня 2011 року. Місцем поставки послуг вказано обласну дитячу лікарню в Черкасах.

Загалом протягом останніх місяців ізраїльська компанія S.I.Group Consort Ltd отримала підряди українських державних органів на утилізацію шкідливих речовин на суму понад 512 млн грн.