Кримську каналізацію за 130 мільйонів відремонтує фірма бізнес-партнера генерала СБУ
31.08.2011   //  

ТОВ «СПР-груп» у серпні отримало підряди МінЖГГ Криму та Севастопольської міськдержадміністрації на реконструкцію очисних споруд на загальну суму 129,08 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На замовлення МінЖКГ Криму компанія проведе реконструкцію очисних споруд «Утьос» с.Малий Маяк потужністю 6,0 тис. м3/доб. (56,65 млн грн.) і каналізаційних очисних споруд «Артек» потужністю 2,25 тис. м3/доб. (26,49 млн грн.).

На замовлення Головного управління ЖКГ Севастопольської міськдержадміністрації компанія проведе реконструкцію каналізаційних очисних споруд у с.Андріївка (17,59 млн грн.) і каналізаційних очисних споруд «Ласпі»  (28,33 млн грн.).

ТОВ «СПР-груп» було обрано виконавцем робіт по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». В обґрунтуваннях державних органів немає пояснень вибору саме цієї компанії. Єдиною причиною, якою керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника, вказано «виникнення  термінової  потреби  в  товарах,  роботах   чи послугах,   в  тому  числі  необхідних  для  оперативної  негайної ліквідації  наслідків  надзвичайних   ситуацій   техногенного   та природного   характеру,   обмежених  у  часі  та  непідконтрольних замовнику, яких не можна було уникнути».

Засновниками компанії-переможця є громадяни С.Б  і  Р.Х. 

Р.Х. також є співзасновником ТОВ «Грандлайн груп», де його партнерами виступають О.Д., І.М. та Ю.В.. Останній відомий як генерал-лейтенант СБУ, очолював головне управління СБУ по боротьбі з корупцією, на початку 2000-х був заступником голови СБУ. Звільнений з військової служби в 2005 році.