Фірма донецького чиновника за 27 мільйонів облаштує офіс місцевого казначейства
01.09.2011   //  

Головне управління Державного казначейства України у Донецькій області 25 серпня уклало угоду з ТОВ «Ландорра» на проведення робіт з реконструкції адміністративного приміщення, розташованого за адресою вул.Солов’яненка, 115-А, м.Донецьк. Вартість угоди , укладеної за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника», склала 27,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вибір ТОВ «Ландорра» у якості генпідрядника зумовлений тим, що ця компанія виготовила проектно-кошторисну документацію щодо реконструкції вартістю 1,15 млн грн.

Підряд на проектування ця фірма також отримала по процедурі закупівлі «у одного учасника». Тоді вибір цієї фірми обґрунтовувався тим, що вона існує на ринку більше 10 років, має відповідні ліцензії і досвід генпідрядника будівельних робіт на об’єктах кількох банків, а також торгового центру «Білий Либідь», Етнічного музею греків Приазов’я та ін.

ТОВ «Ландорра» є одним з найбільших в Донецьку продавців світлотехніки. Одним з засновників фірми є Костянтин Савінов, керівник управління благоустрою і комунального обслуговування Донецької міськради. Раніше інша компанія Савінова – ТОВ «Лайтгруп» – отримала підряд очолюваного ним управління на придбання вуличного годинника за 200 тис грн.

«Приміщення по вул. Солов’яненка, буд. 115а є новозведеним. До цього часу з семи поверхів в експлуатації знаходилось лише два. Останні п’ять поверхів не облаштовані для розміщення фінансової установи. Тобто для розміщення в цьому приміщенні Головного управління необхідне терміново провести його реконструкцію», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі. Роботи фінансуються коштом державного бюджету.

Повністю текст обґрунтування тут.