Сейсмічну безпеку Запорізької АЕС за 15 мільйонів перевірять офшори Кіпру та Белізу
30.08.2011   //  

ВП «Запорізька АЕС» за результатами тендерів 17 та 18 серпня уклала низку угод на послуги з аналізу безпечності атомної електростанції в критичних ситуаціях на загальну суму 15,67 млн грн. Про повідомлєяться в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Атом-Енерго-Проект» отримає 14,99 млн грн. за проведення кваліфікації обладнання енергоблоків №№ 1, 2 ВП «Запорізька АЕС» на сейсмічні впливи.

Засновником фірми-переможця є запорізьке ТОВ «Спецатомінвест». Основними власниками цієї фірми є офшорні компанії «Вейн холдінгс лімітед» (Кіпр) та “Ларден лімітед” (Беліз). Незначною часткою статутного капіталу володіє латвійське ТОВ “Амто”

ТОВ «Енергориск» за 425 тис грн. виконає аналітичне обґрунтування критичних функцій безпеки Інструкції з ліквідації аварій (ІЛА) на зупиненому реакторі та виконання аналізу можливості застосування обґрунтування ІЛАзр енергоблока №1 для не пілотних енергоблоків ВП ЗАЕС».

Компанія «Енергориск» заснована керівниками ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» Григорім Громовим та Станіславом Шоломицьким. Ця фірма вже отримала підряд вартістю 6,39 млн грн. на додаткову цільову переоцінку безпеки енергоблоків Південно-Української та Запорізької АЕС з урахуванням уроків, які були отримані з аварії на АЕС Фукусіма-1.

Міжнародний Центр ядерної безпеки Київського національного університету імені Т.Шевченка за 241 тис грн. проведе аналіз можливості застосування аналітичного й технічного обґрунтування Керівництва з управління важкими аваріями (КУВА) для енергоблока №1 для непілотних енергоблоків ВП ЗАЕС».

Нагадаємо, у серпні АТ «Київський науково-дослідний та проектно конструкторський інститут «Енергопроект» отримав підряд «Енергоатому» вартістю 5,50 млн грн. на проведення додаткової цільової переоцінки безпеки енергоблоків Хмельницької і Ровенської АЕС з урахуванням уроків, які були отримані з аварії на АЕС Фукусіма-1.