Щоб заплатити Порошенку 17 мільйонів в Криму зварганили абсолютно «прозорий» тендер
29.08.2011   //  

Міністерство регіонального розвитку і житлово-комунального господарства АР Крим за результатами тендеру 23 серпня уклало угоду з ДП «Автоскладальний завод №1 ПАТ «АК «Богдан Моторс» на придбання 25 автобусів малого класу 8 м, міські, категорії М3. вартістю угоди склала 17 млн грн.

Вартість одного автобуса склала 680 тис грн. В тендері окрім фірми-переможця приймали участь також ТОВ «Богдан-Лізинг» і ТОВ «Хюндай Мотор України». Всі три фірми входять в корпорацію «Богдан» Петра Порошенко.

В липні уряд Криму придбав у компанії Порошенко 56 тролейбусів за 150 млн грн. В тому тендері також прийняли участь лише дві компанії, які входять в корпорацію «Богдан».

Як повідомляють ЗМІ, в Мінрегіонрозвитку та ЖКГ Криму визнають, що віддають перевагу корпорації «Богдан» у зв’язку з тим що, «тролейбуси Богдану вже зараз експлуатуються в Криму, тому не потрібна зміна ремонтної бази».

Нагадаємо, в жовтні 2010 МінЖКГ Криму та корпорація «Богдан» підписали договір про постачання тролейбусів для поновлення парку «Кримтролейбуса», після чого «Богдан» поставив в Крим першу партію – 61 тролейбус загальною вартістю 142 млн грн. Наслідком цього стало те, що Львівський автобусний завод (ЛАЗ) бізнесмена Ігоря Чуркіна оскаржив результати закупівлі в Антимонопольному комітеті.

У той же час тодішній віце-прем’єр з підготовки до проведення Євро-2012 Борис Колесников визначив ЛАЗ постачальником громадського транспорту в приймаючі футбольний чемпіонат міста. Це в Антимонопольному комітеті намагалась оскаржити корпорація «Богдан».