Авторитетні одесити на смішному тендері отримали 124 мільйони за ремонт двох вулиць в Києві
29.08.2011   //  

КК «Київавтодор» за результатами тендеру 19 серпня уклав дві угоди з одеським ТОВ «Ростдорсрой» на капітальний ремонт у 2011 році бульвару Лесі Українки за 67,95 млн грн. і вулиці Червоноармійської за 55,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику держаних закупівель».

Офіційно ТОВ «Ростдорстрой» зареєстровано на віргінську офшорну компанію «Сайдлейк Інтернешнл Лімітед». Вона також виступає засновником ТОВ «Трансбункер Сейлінг Тіам», яка фігурує в скандалі з приватизацією «Чорноморського яхт-клубу».

ТОВ «Ростдорстрой» входить до інвестиційної групи «Рост». Гендиректор «Росту» Юрій Шумахер є депутатом Одеської міськради. За даними ЗМІ, група входить в сферу інтересів губернатора Едуарда Матвійчука та авторитетних бізнесменів Олександра Жукова і Олександра Ангерта. У 2001 італійська поліція затримувала Жукова по підозрі нелегальною торгівлею українською зброєю в Югославії.

Роботи по вул. Червоноармійський передбачають улаштування бруківки з демонтованого каменю. Ці роботи виконувались протягом літа, робітники переклали каміння бруківки догори ногами. Також передбачено ремонт чотирьох виходів зі станції метро «Олімпійська», влаштування дорожньої розмітки, ямковий ремонт асфальтобетонного покриття та інше. Аналогічні роботи замовлено по бул Лесі України (повністю технічне завдання тут).

Нагадаємо, минулого року заступником голови Київської міськдержадміністрації було призначено Михайло Кучука, який до цього курував будівництво в Одесі у якості заступника Одеського Едуарда Гурвіца.

В тендері на ремонт вул. Червоноармійська також прийняло участь харківське ТОВ «Променергобуд Україна» зі статутним капіталом у розмірі 35 тис грн., чия пропозиція виявилась всього на 29 тис грн., або 0,04% дорожчою від одеських переможців.

В тендері на ремонт бул. Лесі Українки компанію одеситам склало відоме київське ВАТ «Шляхово-будівельне управління № 41». Його пропозиція виявилась дорожчою від одеської дорожчою всього на 43 тис грн., або 0,8%.

Ремонт на вул.Червоноармійська у липні 2011 р. Каміння бруківки було знято з дороги і перекладено назад догори дригом.