«Львівська залізниця» взяла в борг ще чверть мільярда у росіян і австрійців
26.08.2011   //  

ДТГО «Львівська залізниця» за результатами тендеру 19 серпня уклало угоди на відкриття відновлювальних кредитних ліній на суму 276 млн грн. строком на один рік. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Лінію у розмірі 50 млн грн. відкрито в ПАТ «Дочірній банк сбербанку Росії». Дві лінії на 100 млн грн. відкрито в ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», який належить австрійській групі. Три лінії на 126 млн грн. відкрито в російському ПАТ «ВТБ Банк».

Вартість обслуговування кредитів у всіх банків скала 14,5% річних.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій у тендері також приймали участь державний ПАТ «Укрексімбанк» і ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», який належить російському «Внешэкономбанку». Вартістю їхніх пропозицій склала 15% і 14,5% відповідно.

Згідно з конкурсною документацією, ціллю кредитування є поповнення обігових коштів, закупівля ТМЦ, паливо-мастильних матеріалів, та інші цілі, що незаборонені законодавством.

Нагадаємо, «Львівська залізниця» цього року взяла в борг 218 млн грн. у ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» та 295 млн грн. у ПАТ «Райфайзен Банк Аваль» і ПАТ «ВТБ Банк». ПрАТ „Львівський локомотиворемонтний завод” отримав позику на рік у розмірі 10 млн грн. під 14% річних від ПАТ „Всеукраїнський банк розвитку”, який контролює Олександр Янукович – старший син президента Віктора Януковича.