Коштів за відеозвязок Центру зайнятості вистачило б на річне утримання 1,8 тисячі безробітних
25.08.2011   //  

Державний центр зайнятості Мінсоцполітики України 1 червня уклав угоду з спільним україно-німецьким ТОВ «Інфоком» на впровадження відеоконференцзв’язку. Вартість угоди склала 15,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику деравжних закупівель».

ТОВ «Інофоком» обрано по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». Вибір цієї компанії обґрунтовується тим, що відеозвязок має бути впроваджений на базі існуючої з 2003 року корпоративної IP-телефонної мережі, що була впроваджена «Інфокомом».

Враховуючи потребу Державного центру зайнятості України в технічній цілодобової підтримці діючої комплексної системи передачі даних ЄІАС.NET   та обміну голосовим трафіком, та посилаючись на досвід роботи з СП ТОВ «Інфоком» в реалізації подібних проектів (в якості аналогічного телекомунікаційного рішення, що виконаний фахівцями СП ТОВ «Інфоком», є корпоративна мережа Пенсійного фонду України), вважаємо, що «Інфоком» технологічно якнайкраще забезпечить телекомунікаційними послугами Державний центр зайнятості України», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, нещодавно Генпрокуратура також вирішила ввести корпоративний відеозвязок на базі ІР-телефонії за 26 млн грн.

Довідково.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні складає близько 700 грн. Таким чином 15,50 млн грн., які Центр зайнятості вирішив вкласти в відеоконференцзв’язок, вистачило б на щомісячні виплати протягом року близько 1,8 тисяч безробітних.