Торговці вакцинами отримали 28 мільйонів на будівництво «Охматдиту»
23.08.2011   //  

ДП «Інфраструктурні проекти» 16 серпня уклало угоду з ТОВ «Укрпрофмед» на розробку проектно-кошторисної документації та інженерну підготовку майданчика для будівництва діагностичного центру в київській лікарні «Охматдит». Вартість угоди склала 28 млн грн. Будівництво проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Необхідність застосування процедури закупівлі «в одного учасника» зумовлена унікальністю і складністю проекту, оскільки лікарня на період будівництва не може припинити функціонування, а тому необхідно буде передбачити модернізацію НДСЛ «Охматдит» в три черги. Таким чином організація, що здійснюватиме розроблення проектно-кошторисної документації та інженерну підготовку майданчика повинна мати в своєму складі висококваліфікованих працівників з досвідом роботи за нетиповими проектами», – йдеться в обґрунтуванні.

ТОВ «Укрпрофмед» відоме як  оптовий торговець фармацевтичними товарами. До кінця 2010 року її основним власником була Олена Бех, відома як власниця ще однієї фармацевтичної компанії «Інтерфарм». Зараз Олена Бех очолює українське представництво міжнародної фармацевтичної компанії «Sanofi-Aventis Group». Власницею  “Укрпрофмеду” залишилась Ірина Коваль, багаторічна партнерка Олени Бех.

Нагадаємо, наприкінці 2010 року держпідприємство «Укрвакцина» подало позов в американській суд на компанії «Інтерфарм», «Olden Group» та «Sanofi Pasteur» за трикратне завищення цін на вакцини при постачанні в Україну в 2008 році. В суді було доведено, що Україна понесла збитки у розмірі $26 млн.