Фірташівський постачальник заробить в Запоріжжі ще 30 мільйонів
15.08.2011   //  

ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» за результатами тендерів 1 та 8 серпня уклав угоди з ТОВ «Сінтез Ресурс» на постачання електродів та ламп на загальну суму 30,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В врахуванням цієї закупівлі, «Синтез Ресурс» з червня 2011 року отримав підряди Запорізького комбінату на суму 118,49 млн грн.

Засновником ТОВ «Сінтез Ресурс» є перший заступник директора ТОВ «Остхем Україна» Олег Кікта. Іншим засновником «Синтез Ресурсу» є Михайло Островський, директором фірми – Володимир Григоращенко. Вони відомі як менеджери дніпропетровського ТОВ «НПП СТ-Кварц», яке спільно з фірташівським Вільногірським горно-металургійним комбінатом розробляє Малишевське родовище скляного піску.

Директором ЗТМК минулого року було призначено Володимира Сивака, який раніше був заступником голови правління Кримського содового заводу, що входить в Group Dmitriy Firtash.

Раніше ЗТМК уклав угоди на придбання юридичних послуг у «Ostchem Germany GmbH» і отримання кредиту в «Надра банку», який контролюється групою Фірташа.