«Енергоатом» віддасть 6 мільйонів за урахування уроків «Фукусіми» приватній фірмі державних науковців
15.08.2011   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» за результатами тендеру 5 серпня уклав угоди на суму 6,39 млн грн. з ТОВ «Енергориск» на додаткову цільову переоцінку «безпеки енергоблоків українських атомних станцій з урахуванням уроків, які були отримані з аварії на АЕС Фукусіма-1». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічним завданням, компанія-переможець має провести дослідити уразливість енергоблоків Південно-Української та Запорізької атомних електростанцій до екстремальних природних впливів та їх комбінацій (у тому числі землетрус і смерч), які можуть призвести до деградації функцій безпеки і розвитку тяжких аварій.

Засновниками ТОВ «Енергориск» з 2000-го року є Григорій Громов, Валерій Шіхабутінов та Станіслав Шоломицький.

Громов з 1992 року працював у Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки. З 2009 року працює директором ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки». «Під його керівництвом підрозділ здійснював науково-дослідні роботи в сфері ядерної та радіаційної безпеки, пов’язані з розробками в галузі забезпечення радіаційної безпеки на об’єктах атомної енергетики», – повідомляється в біографії.

Шоломицький з 1993 року працює в «Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки», з 2010 – перший заступник директор держпідприємства. «Під його керівництвом та за безпосередньої участі в практику робіт підрозділів ДНТЦ ЯРБ були впроваджені комплексні програми для аналізу важких аварій та процесів у гермооболонці реакторних установок», – повідомляється в біографії.