Послання від Азарова: «Слухайте, ось я хочу вам сказати..»
14.08.2011   //  

Хто скаже, що Микола Азаров – неефективний керівник – хай першим кине в мене качаном капусти.

Правда,  оцінити професіоналізм прем’єра здатен далеко не кожен український посполитий. Річ у тому, що Микола Янович – нагадаємо лицар хрестоноського ордену Гробу Господнього – розмовляє шифровками. І зрозуміти їх можна, тільки піднявшись до градусу його посвяти.

Нам вдалось осягнути один із його таємних меседжів. Та й то випадково. І хоча езотеричне  послання Азарова стосувалось лише обраних, відчуваємо внутрішню місію розповсюдити це таємне знання світові. Щоби, так би мовити, не  тільки для orbi, а й –  urbi.

Нагадаємо, що лицар Божого ордену на засіданні Кабінету Міністрів захистив честь своїх підданих, що мали нещастя купити позолочені мобільні телефони.

“Слухайте, ось я хочу вам сказати. На превеликий жаль, величезна кількість інформації з’являється явно провокаційного характеру. Ось, наприклад, позолочені телефони – ну, звичайно, в апараті Кабінету міністрів негайно здійснюється перевірка, з’ясовується, що ніяких золочених телефонів ніхто не купував“.

Непосвяченому в таїнства ця фраза видастся дивною, навіть – безглуздою. Бо, по-перше, фото телефона опубліковане, а «Вісник держзакупівель» ще ніхто не відміняв. А по-друге, дах може знести від намагання зрозуміти, як апарат Кабміну може перевірити «Укрзалізницю» чи Міністерство інфраструктури? Хіба що так: «Люда! Тут Яныч спрашивает: вы мобилы покупали с золотом?»…

Насправді ж усі ці логічні умовиводи – не мають сенсу. Бо ґрунтуються вони на нижньому, тваринному відчутті дійсності. Справжню ж герменевтику Послання змогли відчути лише ініційовані. І вони – відчули.

Бо одразу ж після виступу сталася одна подія. Для того, щоб оцінити її витонченість, мусимо нагадати одну деталь.  Одразу після появи інформації про закупівлю «мобілок-квартир» із гнівною одповіддю виступила «Укрзалізниця» . Реліз  розіслали по ЗМІ,  деяких редакторів – мотивували, керівництву доповіли. Все.

Так от після виступу Азарова, в текст релізу на сайті «УЗ» додали ще один абзац. Парадоксальний. Про відміну закупівлі!

«Крім того, звертаємо увагу ЗМІ на те, що 18.07.2011 Укрзалізницею розірвано договір на закупівлю апаратури радіо- і телевізійної передавальної (мобільні телефони) з ПП «Торговий дім «Метрополіс» на підставі того, що постачальник на письмовий запит Укрзалізниці від 15.07.2011 щодо необхідності зменшення ціни на деякі моделі мобільних телефонів відмовився зменшувати запропоновані ним ціни на відкритих торгах».

Такою вставкою можна розплавити мозок.  По-перше. Як взагалі розірвати вже укладену угоду? «Мужики! Ви тендер виграли. А тепер будемо знижувати ціну.»,- отак? Круте ноу-хау.

По-друге, чого цей абзац не розпіарили так само, як і весь реліз?

По-третє, а в чому взагалі тепер сенс релізу, коли там з’явилась така вставка? Написали би просто: «тендер відмінено – дякуємо за увагу».  Зрозуміло, що в такому випадку «УЗ» потрапляє в дурне становище. Так вона і так туди потрапила.

Усі ці запитання були би правильними, якщо забути про Азарова. Насправді ж першоджерелом змін став саме його виступ. І коли «маленькі українці», слухавши слова «Слухайте, ось я хочу вам сказати…», чули тільки їх, то послідовники Гермеса Трисмегиста розшифровували за допомогою священних таблиць СКАЗАНЕ.

Не знаємо, як достеменно звучав  текст, а навіть, якби знали, то навряд чи могли би надрукувати – сайт можуть читати діти і до 16-ти. Але, видно, промова була переконлива, а відтак дії послушників – миттєві.

Нам же залишається досліджувати світ за допомогою екзотеричних засобів. І поки що зі всієї цієї історії зрозуміло одне:  закупівлю мобільних телефонів відмінили. Тихо і непомітно.  Але хай буде і так. Ми не проти.

Блог від: Олексій Шалайський