У Колеснікова вгатили 26 мільйонів в пропаганду на європейському телеканалі
11.08.2011   //  

ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт», яке підпорядковується Нацагенству з питань Євро-2012, за результатами тендеру 8 серпня уклало угоди на виготовлення та розміщення телепрограм з умовними назвами «Ukrrainian Life» та «Euro 2012» в ефірі іноземного телеканалу Euronews на загальну суму 26,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За створення та розміщення програми «Ukrrainian Life» 7,28 млн грн. отримає ТОВ «ЕС комюнікейшн груп». Згідно з конкурсною документацією, потрібно виготовити 7 випусків програм хронометражем до 4 хвилин. Кожну програму слід розмістити 10 разів, до кожної програми потрібно випустити 20 анонсів хронометражем до 30 секунд. Всі випуски мають вийти в серпні 2011 року. Програма «з елементами комп’ютерної графіки та музичним оформленням у форматі DVD» має бути озвучена наступними мовами – англійська, французька, німецька, італійська, іспанська, португальська, російська, турецька, фарсі, арабська и українська.

ТОВ «Смарт Студіо» отримає 18,72 млн грн. за виготовлення та розміщення на Euronews з серпня 2011 року по березень 2012 року 18 випусків телепрограми «Euro 2012» хронометражем 4 хвилини. Кожен випуск, озвучений 11 мовами, повинен вийти 20 разів, також до кожної програми повинні вийти по 20 анаонсів хронометражем 30 секунд.

Зміст обох програм повинен «забезпечити тематичну спрямованість та задовольнити потребу в засобах наочної пропаганди», йдеться в технічному завданні. «Існує потреба у виготовленні та розміщенні  телепрограм інформативного характеру з висвітлення позитивних рис ведення бізнесу в Україні, культурного надбання, повсякденного життя українців, тощо та підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року»

ТОВ «Смарт Студіо» засновано Наталією Крамаренко. Вона разом з Юрієм Каплуненко є також засновником ТОВ «ЕС комюнікейшн груп». Раніше «ЕС комюнікейшн груп», яке володіє телеканалом «Українській бізнес ресурс» (UBR) та виготовляє блоки ділових новин для НТКУ («Перший національний»), раніше неодноразово отримувало єврофутбольні підряди Нацагентства і інших державних закладів.

Нагадаємо, в серпні НТКУ і міжнародний телеканал Euronews запускають україномовну версію Euronews.