«Укртранснафта» найняла юристів, щоб вибити з Коломойського мільйонні борги
04.08.2011   //  

ПАТ «Укртранснафта» за результатами тендеру 25 липня уклало угоди з ТОВ Юридична фірма «Салком» на юридичні послуги з представництва своїх інтересів. Загальна вартість угод склала 997 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В 399 тис грн. «Укртранснафті» обійдеться проведення примусового виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України щодо компанії «Lawndale Group S.A.» (Віргінські острови).

В жовтні 2009 року Міжнародний комерційний арбітражний суд (МКАС), задовольнивши позовні вимоги «Укртранснафти», зобов’язав «Lawndale Group S.A.» сплатити на її користь $5,93 млн, з них $43 тис арбітражного збору та $5,89 млн основного боргу за поставлений товар.

«Укртранснафта» звернулось з офіційними запитами до Мінюсту, МЗС України та Посольства України у Великій Британії про надання інформації стосовно компетентного органу Віргінських островів, до якого надсилаються прохання про визнання арбітражних рішень. Однак, відповіді цих установ не допомогли компанії.

Компанія Lawndale Group S.A має рахунок в Приватбанку (Кіпр), в ЗМІ цей «офшор» пов’язують з групою «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

За 399 тис грн. «Салком» надасть послуги щодо проведення примусового виконання рішення МКАС щодо компанії «ARCH Ltd» (Багамські острови).

В вересні 2009 року МКАС, задовольнивши позовні вимоги «Укртранснафти», зобов’язав «ARCH Ltd» сплатити на її користь $580 тис, з них $18 тис арбітражного збору та $562 тис основного боргу за поставлений товар. В грудні 2010 року «Укртранснафта» звернулось до судових органів Багамських островів з проханням про визнання та примусове виконання рішення МКАС. У зв’язку з відсутністю інформації від зазначених судових органів, компанія знову звернулась до судових органів Багамських островів в лютому цього року. Відповіді від них не надійшло.

За 199 тис грн «Укртранснафта» замовила проведення примусового виконання рішення МКАС щодо компанії «International Commercial Alliance А.S.» (Чеська республіка).

В червні 2006 року МКАС, задовольнивши позовні вимоги «Укртранснафти», зобов’язав «International Commercial Alliance A.S.» сплатити на її користь 53,34 тис євро, з них 2,56 тис євро арбітражного збору, 47,23 тис євро вартості послуг та 3,55 тис євро пені за надання послуг «Передача даних через порт Ethernet».

В вересні 2007 року районний суд Праги зобов’язав фірму «International Commercial Alliance a.s.» сплатити на користь «Укртранснафти» борг у сумі 53,34 тис євро шляхом примусового списання цієї суми з рахунку компанії. Але, виконання рішення зупинено постановою того ж суду в лютому 2009 року з причин відсутності коштів на рахунку боржника.

ЮФ «Салком» належить її президенту Євгену Кубко та генеральному директору Валерію Лукомському. Засновником і єдиним акціонером «Укртранснафти» є НАК «Нафтогаз України».