Фірма директора «Жулян» отримала 50 мільйонів на роботи в аеропорту Хмельницького-Єнакіївського
03.08.2011   //  

Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) за результатами тендеру 6 липня уклало угоду з ТОВ «БК «Міськжитлобуд» на реконструкцію зовнішніх інженерних мереж під будівництво нового міжнародного пасажирського терміналу. Вартість угоди склала 51,63 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Директором аеропорту в Жулянах є депутат Київради Денис Костржевський. Він також очолює компанію «Міськжитлобуд», яка отримала великий підряд, а також веде роботи з будівництва нового терміналу.

Костржевський у травні подавав заяву про звільнення з посади директора комунального аеропорту, проте до сих пір залишається на роботі. За його словами, його бажання звільнитись обумовлене необхідністю підготовки до виборів у 2012 році і розвитком девелоперських проектів.

Нагадаємо, у лютому 2011 року Київрада віддала майновий комплекс аеропорту в Жулянах в оренду на 49 років ТОВ «Майстер-авіа». Ця фірма контролювалась народним депутатом від Партії регіонів Василю Хмельницькому (27-й в рейтингу «Форбс») через компанію «Акцент-інвест» (раніше називалась «Київ інвестмент груп»).

Після передачі аеропорту в оренду з’ясувалось, що новим власником половини статутного капіталу «Майстер-авіа» стала єнакіївська фірма «Фріланс-транс», пов’язана з бізнес-групою народного депутата від ПР Юрія Іванющенко.