Донецька міськрада розіграла 20 мільйонів між двома фірмами “Альткому”
11.07.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради за результатами тендерів 1 липня уклало угоди з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на ремонт автодоріг в Донецьку на суму 19,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ремонт дороги по вул. Югославська від Югославського кільця до вул. Сомова «Альтком» коштуватиме 13,47 млн грн. Капітальний ремонт дороги по вул. 60-річчя СРСР від вул. Югославська до вул. Нікополь-Маріупольська коштуватиме 5,63 млн грн.

В обох тендерах єдиним конкурентом ТОВ «ШБ «Альтком» було донецьке ТОВ «Дорстрой».

ТОВ «Дорстрой» і ТОВ «ШБ «Альтком» мають спільного засновника – ТОВ «Фінансово-промислова група «Альтком». Також спільним для двох компаній засновником є британська компанія «Sorena Export Limited».

В законі «Про здійснення державних закупівель» є визначення пов’язаної особи. Це юридична особа, яка здійснює контроль над учасником процедури закупівлі, або контролюється таким учасником процедури закупівлі, або перебуває під спільним контролем з таким учасником процедури закупівлі.

Нагадаємо, в червні ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» отримало підряди вартістю 185,03 млн грн. на реконструкцію дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине. У травні корпорація «Альтком» отримала підряди на ремонт інших ділянок цієї траси на суму 166,31 млн грн. Ще чверть мільярда гривень компанія отримала на будівництво дороги в обхід «Донбас-арени».