Державна корпорація перейшла на обслуговування в банк Юри Єнакіївського
07.07.2011   //  

ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) перейшла на обслуговування в АТ комерційний банк «ТК кредит». Про це свідчить конкурсна документація, опублікована в «Віснику державних закупівель».

В документації торгів на закупівлю робіт по ремонту під’їзних шляхів до елеваторів України повідомляється, що рахунок для забезпечення пропозицій конкурсних торгів відкрито в банку «ТК кредит». Цей банк засновано кількома компаніями, у тому числі серед засновників є ТОВ «Укргоскомп», пов’язане з бізнес-угрупуванням народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко. Саме у цьому банку працювали Юрій Райтбург та Дмитро Попов, які минулого року очолили тимчасову адміністрацію націоналізованого «Родовід-банку». Київський офіс Іванющенко знаходиться в будівлі, яка належить «Родовід-банку». Банк «ТК кредит» з активами на суму 1,07 млрд грн. знаходиться на 84-му місці у відповідного рейтингу банків України.

Нагадаємо, ДПЗКУ як правонаступник державної компанії «Хліб України» отримало у спадок 49% статутного капіталу у ТОВ «Хліб інвестбуд», яке виступає оператором закупівель зерна до Аграрного фонду. Решта капіталу належить ТОВ «Каласар», пов’язаному з менеджером міністра АПК Миколи Присяжнюка. В свою чергу міністр був бізнес-партнером Іванющенко в кількох фірмах.

Днями «Економічна правда» повідомила про перевід зарплатних проектів кількох державних установ під можливим адміністративним тиском в «Перший український міжнародний банк» Рината Ахметова, «Надра банк» Дмитра Фірташа» і «Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича.