«Укрзалізниця» заправилась у прокладок донецьких на 700 мільйонів
04.07.2011   //  

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендерів 16 та 21 червня уклала низку угод на постачання дизпалива і мастильних матеріалів на загальну суму 722,17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Укрпромкомплект» і ТОВ «ТК «Славнафтопостач» отримають по 338,25 млн грн. кожна за дизельне паливо підвищеної якості марки С,  вид ІІ. Згідно з звітом про результати тендеру вартість 1 тони палива склала 9 395,83 грн. б/ПДВ. ТОВ «ГТС-оіл» отримає за мастильні матеріали 45,67 млн грн.

Всі компанії-переможці зареєстровані в Києві. Статутні капітали фірм, які виграли підряди на дві третини мільярду, у сумі складають 89,40 тис грн.

ТОВ «ТК «Славнафтопостач» має засновником ТОВ «Сервісна компанія «Формула», засновану у березні 2010 року одразу після формування уряду Миколи Азарова. Власником «Формули» є сейшельська компанія «Фортекс інтер лтд». Першим директором «Формули» був Віталій Леончук, також відомий як директор ТОВ «УТН-Восток». Як відомо, донецька мережа автозаправок «УТН-Восток» два роки тому перейменувалась у «Формулу». На той час власником мережі була група «Вік-ойл», яку очолював гендиректор ФК «Шахтар» Жиган Такташев. Після його смерті бізнес групи був розподілений між Юрієм Іванющенко, Ринатом Ахметовим та іншими лідерами Донбасу.

ТОВ «ГТС-оіл» є спорідненою фірмою з ТОВ «ТД «Нафтопостач». Засновником «Нафтопостачу» є белізька компанія «Таунеко бізнес корп». До оформлення власників на офшорну фірму засновником «Нафтопостачу» було ТОВ «Українська інвестиційна компанія», що входить до  групи «Вік-ойл».

ТОВ «Укрпромплект» існує з 2000 року. В середині 2009 року основним власником компанії став Олег Александрович Чиж, який не має стосунку до будь-яких інших компаній.

«Укрзалізницю» очолює Володимир Козак, який раніше працював в транспортних структурах Рината Ахметова. Загальний контроль над «Укрзалізницею» здійснює Міністерство інфраструктури, очолюване Борисом Колесніковим.