Прокуратура. Династичний непотизм
28.06.2011   //  

Днями на сайті ОРД з’явилось повідомлення про аварію на вулиці Теліги в Києві, в якій ніхто не загинув, але було розбито два легкових авто і пошкоджено тролейбус. Винуватицею аварії було названу таку собі Оксану Оніщенко, яка назвалась «дружиною прокурора». Автор публікації припустив, що чоловіком цієї пані є або заступник Київського транспортного прокурора Сергій Оніщенко, або прокурор Ірпіня Павло Оніщенко. Оскільки винуватиця ДТП була названа нетверезою, то відвідувачі сайту почали активно коментувати, з’ясовуючи якого ж прокурора вдома чекають нелегкі розборки з дружиною: «Де була, з ким пила?».

Один з коментаторів заявив, що мова йде таки про транспортного прокурора. Але його пост вартий уваги не через це, а тому що ньому викладено купу родинних зв’язків, якими пронизана вітчизняна прокуратура.

Деякі з засвічених зв’язків вдалось перевірити.

«Син Потебенько». Голова управління кадрового забезпечення Генпрокуратури Юрій Дьомін дійсно є сином екс-Генпрокурора Михайла Потебенько.

«Можливий зять Ківалова». Прокурор Шевченківського району м.Київ Нечипоренко Сергій Ігоревич, названий зятем народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова, дійсно може бути їм. Як і Ківалов він є вихідцем з Одещини, закінчив Одеську національну юридичну академію, яку очолює Ківалов. Кар’єра Нечіпоренко дійсно розвивалась стрімко – від помічника прокурора до старшого прокурора в структурі ГПУ, а потім керівник прокуратури престижного Шевченківського району. До речі, саме він відповідає за карні пригоди екс-голови Шевченківської РДА Віктора Пилипишина. Розлучена донька Ківалова Тетяна, у якої є донька від шлюбу, не світила свого чоловіка, лише одного разу назвавши його вже звільненим з посади заступником міністра транспорту.

«Можливий зять Медведька». Перший заступник прокурора міста Києва Лупеко Дмитро Олександрович, якого названо зятем екс-Генпрокурора Олександра Медведько, дійсно зробив стрімку кар’єру. Всього через десять років після випуску з Національної академії Ярослава Мудрого він став першим заступником прокурора міста Києва. Цій посаді можуть позаздрити навіть більшість обласних прокурорів.

«Брат нардепа». Прокурор Святошинського району м.Київ Василь Євдокимович Смітюх дійсно є братом народного депутата від Партії регіонів Григорія Смітюха. Григорій Євдокимович – відомий забудовник, саме його компанії «Антарес» належить будинок нинішнього штабу Партії регіонів на вул.Липська. Обидва Смітюхи є співвласниками колективу забудовників «Південний» на 21-му кілометрі Столичного шосе. Тобто вони є забудовниками в коштовних лісах Конча-Заспи. До складу співвласників «Південного» входить 51 чоловік, з яких дехто є дуже важливими особами. Наприклад, син прем’єр-міністра Миколи Азарова Олексій, міністр фінансів Федір Ярошенко і його син Юрій, екс-нардеп Костянтин Продан, більш відомий як останній керуючий справами Центрального комітету Компартії УРСР, тобто завгосп партії.

«Прокурорський син». Заступник прокурора Оболонського району м.Київ Андрій Голуб дійсно є сином прокурора Тернопільської області Юрія Голуба.

«Прокурорський син». Заступник прокурора Шевченківського району м.Київ Максим Рябенко дійсно доводиться сином В’ячеславу Рябенко, начальнику управління Генпрокуратури з нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами і іншими установами, які ведуть боротьбу з корупцією. В’ячеслав Рябенко раніше був відомий як начальник відділу криміналістики прокуратури Донецької області. Саме його вважають відповідальним за поліграф, який не виявив брехні в словах Вередюка, який взяв на себе чуже вбивство журналіста Олександрова.

Нез’ясованими достеменно залишились наступні зв’язки (мову і дикий правопис збережено):

«Сын Голомши через 3 недели работы зам. прокуроа Голосеевского района;

Мельничук — прокурор Днепровского района г.Киева — папа покурор области;

зам. прокурора Житник — зять — нач. ГУ ГПУ Багинского;

Пишко Ы. – папа зам Генерального, прокурор Киевской области Витязь М. – белый билет, женат на племяннице Пшонки В.П, генерального;

зам. прокурора Печерска Кузьменко — сын Нардепа Кузьменко П., вернули на должность зам прокурора после вхождения папы в коалицию, хотя был изгнан с позоом из органов прокуратуры;

зам. Днипровского Э.Томин — папа бывший глава Украгролизинг».

Можливо хтось знає більше?