Ізраїльтяни виграли у північних ірландців 175-мільйонний контракт на вивіз пестицидів із України
21.06.2011   //  

Міністерство екології та природних ресурсів України за результатами тендеру 9 червня уклало угоду з ізраїльською компанією «С.І. Груп Консорт Лтд» на проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання пестицидів і тари від них. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма-переможець отримає 175,86 млн грн. за вивіз 7821,04 т пестицидів у Луганській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Вінницькій, Одеській областях та АР Крим.

Іншим учасником тендеру була північно-ірландська компанія «Pericula Ltd», чия пропозиція виявилась вищою всього на 460 тис грн.

За словами міністра природи Миколи Злочевського, при збереженні нинішніх темпів утилізації територія України в 2012 буде звільнена від ядохімікатів, що «через бездіяльність аграріїв накопичувались з часів СРСР».

За оцінками Мінприроди, обсяг непридатних пестицидів, що зберігаються на несанкціонованих складах та просто неба в Україні наразі складає близько 20 тис тон.