«Укрпошта» заплатить газеті Пінчука 8 мільйонів за можливість торгувати «Фактами і коментарями»
25.05.2011   //  

Міністерство економічного розвитку 26 квітня погодило УДППЗ «Укрпошта» закупівлю «у одного учасника» послуг з розповсюдження в роздрібній мережі «Укрпошти» газети «Факти і коментарі». Угоду вартістю 8,03 млн грн. буде укладено з ТОВ «Редакція газети «Факти і коментарі». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі голова комітету з конкурсних торгів «Укрпошти» Є.М. Король повідомляє, що «у зв’язку з поширенням Закону України “Про здійснення державних закупівель” на державні підприємства УДППЗ «Укрпошта» необхідно застосовувати процедуру закупівлі періодичних друкованих видань для розповсюдження їх вроздріб».

При цьому «періодичні друковані видання… можуть бути придбані для розповсюдження тільки у певного учасника, а саме тільки у видавця, редакції саме цього видання».

Повідомляється, що «Укрпошта» купує у ТОВ «Редакція газети «Факти і коментарі» 2,05 млн екземплярів щоденної газети і 2,33 млн екземплярів п’ятничного випуску.

За даними Короля, у переліку видань, що розповсюджуються вроздріб в розрізі філіалів УДППЗ „Укрпошта” налічується 6 449 найменувань. Разом з тим, в «Віснику державних закупівель» немає жодних даних про укладення аналогічної угоди «Укрпошти» з іншими виданнями.

Газета «Факти і коментарі» входить до медіа-холдингу Віктора Пінчука, другого номера з рейтингу українських багатіїв «Forbes».