Партнер Юрія Бойко, тенісист та «прокладка» отримали 200 мільйонів від продажу вугілля в Донбасі
05.05.2011   //  

Донецька та Луганська обласні дирекції з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств 28 та 28 квітня уклали низку угоду на закупівлю вугілля загальною вартістю 204,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 66,42 млн грн. отримає ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія», директором і співзасновником якої є Юлій Іоффе. Раніше він працював заступником міністра з питань ПЕК Юрія Бойко. У 2009 році Іоффе був обраний заступником голови Республіканської партії, яку очолює Бойко.

119,40 млн грн. отримає ПП «Інвест Пром». Компанія заснована у серпні 2010 року луганчанином Володимиром Козловим. Статутний капітал фірми складає 100 грн.

Ще 18,25 млн грн. отримає ТОВ «Луганськ-Новострой», засноване Володимиром Базілевським. Він також відомий як керівник луганського осередку Федерації тенісу України, а також як засновник ТОВ «Луганськкожа».

Нагадаємо, міністр Юрій Бойко є уродженцем Луганської області та очолював місцеві підприємства в 90-х роках. Нині його партнер володіє контрольним пакетом акцій ЗАТ «Луганська обласна телерадіокомпанія».