ДПАУ замовило акцизні марки на півмільярда по старим цінам. ЄДАПС в прольоті?
29.04.2011   //  

Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України 26 квітня уклав угоду вартістю 512 млн грн. на виготовлення акцизних марок. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» обрано по процедурі закупівлі «у одного учасника» через його монопольний стан на ринку. Міністерство економіки 8 квітня дозволило цю закупівлю, хоча раніше відмовляло в погодженні.

Державний комбінат має надрукувати 18,10 млрд марок акцизного податку для алкогольних напоїв та 6 млрд акцизних марок для тютюнових виробів.

У 2008 р. Міністерство фінансів визначило ціну тютюнових акцизок у розмірі 5,4 копійки, алкогольних – 10,4 коп. Ці розцінки відповідають вартості останньої закупівлі.

Нагадаємо, останні місяці приватно-державний консорціум ЄДАПС лобіював введення нових акцизних марок на алкоголь та тютюн. Разом з тим, діяльність консорціуму на ринку документів суворої звітності (у тому числі автомобільних техталонів) неодноразово викликала критику з боку керівництва уряду.