АМКУ подав голос проти тендерних змін Яценко
29.04.2011   //  

Заступник голови Антимонопольного комітету – державний уповноважений Рафаель Кузьмін висловився проти прийняття законопроекту №7532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань держзакупівель». Про це він сказав на брифінгу 26 квітня, передає кореспондент «НГ».

«Я вимушений зупинитися на змінах в закон про держзакупівлі, які проштовхуються деякими силами в парламенті. Ми виступаємо проти того, щоб в цьому законі були визначені уповноважені банки та уповноважені страхові компанії, які будуть обслуговувати учасників торгів, тому що тут простежується утискання конкуренції», – сказав Кузьмін.

В той же час, голова постійно діючої колегії АМКУ, що розглядає оскарження процедури держзакупівель, держуповноважений Сергій Стефановський, відповідаючи на питання «НГ», сказав, що представники уряду не мають відношення до тих правок, які були внесенні в проект закону №7532 до другого читання.

«Повірте, на тому рівні, на якому ми спілкуємося з представниками Кабміну, ми пояснюємо (негативні наслідки затвердження законопроекту – «НГ»). Але ж ви розумієте, що Кабмін тут не при чому. Правки внесені не Кабінетом міністрів», – сказав Стефановськкий.

Нагадаємо, що проект №7532, розглянутий парламентом в першому читанні 15 березня, до другого читання був спотворений нібито народним депутатом Антоном Яценко, відомим як ідеолог Тендерної палати України.

Законопроектом передбачено розширення переліку закупівель, що не підпадають під дію закону, страхування учасників торгів, розширення функцій Мінекономіки, введення уповноважених банків-агентів з обслуговування держзакупівель та інше.