«Лужниківці» отримали 27 мільйонів від свого «Кіровоградобленерго»
06.04.2011   //  

ВАТ «Кіровоградобленерго» за результатами тендеру 30 березня уклало низку угод на реконструкцію електромереж на суму 30,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 26,88 млн грн. отримає ТОВ «Енергобудпроект-2», решту – дочірнє підприємство «Кіровоградська мехколона» ВАТ «Київсільелектро».

51% акцій ВАТ «Кіровоградобленерго» належить голландській компанії VS Energy International N.V., яка представляє інтереси так званою «лужниківської» групи. В неї входить віце-спікер Держдуми Олександр Бабаков та інші авторитетні бізнесмени з Росії. Також з цією групою був пов’язаний Максим Курочкін, вбитий в Україні в 2007 році.

До групи VS Energy входить ВАТ «Українська іноваційно-фінансова компанія» (УІФК), з яким «Кіровоградобленерго» створило компанію «Водне господарство». Представники УІФК Дмитро Пільявський та Ніна Набільська в 2002 році створили ТОВ «Енергокомплект», яке є засновником фірми ТОВ «Енергобудпроект-2». Станом на 2010 рік засновником «Енергокомплекту» є Дмитро Матаков.

ТОВ «Енергокомплект» також виступає співзасновником компнії ТОВ «Лугпромресурси». Іншими співзасновниками є луганчанин Віктор Острєцов та росіянин Хочбар Гентинський. Це заступник гендиректора ВАТ «Магістраль», однопартієць Бабакова у «Справедливій Росії».