Литвин заплатив 24 мільйони за депутатські їдальню, ресторан з готелем та понти в «Борисполі» (додано)
23.03.2011   //  

Міністерство економіки 3 березня погодило управлінню справами Верховної Ради закупівлі послуг аеропортів, готелів та громадського харчування на загальну суму 24,26 млн грн. Всі закупівлі проведені по неконкурентній процедурі «у одного учасника». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

1,50 млн грн. за послуги з обслуговування представницьких заходів та офіційних прийомів за участю голови парламенту отримає ДП «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України».

В обґрунтуванні закупівлі звертається увага на те, що «обідні та банкетні зали, кафетерії, буфети забезпечені унікальним торгово-технологічним обладнанням» та «господарським інвентарем та меблями, що територіально та архітектурно вписані в інтер’єр приміщень Верховної Ради». «За матеріально-технічними показниками Їдальня має можливість обслуговувати урядові заходи міжнародного рівня, що проходять у Верховній Раді України (засідання ОБСЄ, ПАЧЕС, Міжпарламентських комісій із співробітництва ВРУ з іншими державами, парламентських слухань, офіційних візитів представників зарубіжних країн і.т.і.)».

Державне підприємство «Готельний комплекс «Національний» (вул.Липська, 5) за аналогічні послуги отримає 1,10 млн грн.

Номерний фонд готелю налічує 87 номерів на 91 місць та ресторанний комплекс готелю складається з кафе на 60 місць, бару, двох залів на 138 місць та залу для офіційних делегацій. В готелі існує розвинена система додаткових послуг : бізнес–центр, VIP-зал для офіційних переговорів, медпункт, перукарня та інше. «Все це дозволяє готельному комплексу «Національний» вчасно, якісно та на належному рівні надавати послуги з забезпечення проведення заходів і офіційних прийомів за участю Голови Верховної Ради».

ДП «Зал офіційних делегацій» (Бориспіль) отримає 900 тис грн. за послуги з обслуговування народних депутатів, та осіб, які супроводжують народного депутата-інваліда І групи, членів сім’ї народного депутата (дружину, чоловіка, дітей, батьків), у разі якщо вони перебувають у залі офіційних делегацій разом із народним депутатом, а також послуги з обслуговування членів офіційних делегацій, парламентських делегацій України та іноземних держав, і осіб, які їх супроводжують.

20,06 млн грн. отримає ДП «Готельний комплекс «Київ» за проживання народних депутатів та членів їх сімей. Ще 700 тис грн. готель отримає за послуги з забезпечення проведення заходів і офіційних прийомів за участю Голови Верховної Ради.