Донецькі шахти поглинули третину мільярду. Половина пішла від одних «шахраїв» іншим
15.03.2011   //  

З 28 лютого по 9 березня державні вугледобувні підприємства Донбасу за результатами тендерів уклали угоди на придбання товарів та робіт на 295,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Наймасштабніші закупівлі провело ДП «Макіїввугілля», яке витратило 261,59 млн грн. З цієї суми 203,91 млн грн. отримало державне підприємство «Свердловський ремонтно-механічний завод» за ремонт комбайнів, електровозів та секцій кріплення.

Нещодавно ГоловКРУ перевіряло ДП «Свердловський РМЗ» через наближення терміну закінчення дії контракту директора Володимира Андрєєва. У висновках вказано,  що підприємство виконувало незаплановані роботи, а також включало до кошторису вартість матеріалів, які не використовувались насправді. Нагадаємо, ГоловКРУ також перевіряло «Макіїввугілля» напередодні вибухів в Макіївці, які нібито були пов’язані з діяльністю підприємства. На вугледобувному підприємстві ревізори також знайшли значні порушення. За версією звинувачених, перевірка ревізорів була викликана бажанням керівника місцевої КРУ нав’язати «Макіїввугіллю» контракт зі своєю фірмою.

Решту угод ДП «Макіїввугілля» уклало з ТОВ «Торгпромгруп» (12,77 млн грн.), ПАТ «Будмаш» (1,95 млн грн.), ЗАТ «НГМЗ-БУР» (12,60 млн грн.), ВАТ «Рутченковський завод «Гормаш» (15,07 млн грн.), ТОВ «Механік» (3,74 млн грн.), ТОВ «Арсенал-Дон» (11,38 млн грн.), ВАТ «Луганський енергозавод» (1,96 млн грн.), ВАТ «Донецькгірмаш» (524 тис грн.).

Тендери на суму 4,29 млн грн. провело ДП «Свердловантрацит». ДП «ВК «Краснолиманська» уклало угоди на 10,04 млн грн. ДП «Луганськвугілля» провело тендери на 15,95 млн грн. ДП «Донбасантрацит», ПАТ «Шахтоуправління «Донбас» та ДП «Ровенькиантрацит» відмітились на загальну суму 3,67 млн грн.