У Тигипко віддали 100 мільйонів фірмі, яка вже двічі потрапила в корупційні скандали
14.03.2011   //  

Міністерство економіки 4 березня погодило Державному центру зайнятості Мінпраці та соцполітики застосування процедури закупівлі в одного учасника послуг супроводження та розвитку Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості. Виконавець робіт – ТОВ «БМС Консалтінг» – отримає 99, 96 млн грн.Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Відмову від відкритого тендеру Державний центр обґрунтував тим, що «БМС Консалтінг» володіє «авторським правом на твір «Комп’ютерна програма «Програмна платформа конструювання централізованих багатокомпонентних інформаційно – аналітичних систем нового покоління «Megapolis.Net» №28991 від 01.06.2009р».

За 100 млн грн., згідно із обґрунтуванням, передбачається «підвищити швидкодію системи за рахунок оптимізації схеми зберігання даних, оптимізації та уніфікації програмної та технічної складової робочих місць користувачів шляхом зосередження функціональності системи у серверній частині».

Минулого року «БМС Консалтінг» потрапило в два скандали. Спершу ревізори ГоловКРУ виявили, що при створенні «Соціального контактного центру» Мінсоцпраці переплатило «БМС Консалтінг» 840 тис грн.

Наприкінці 2010 року Державне казначейство після позову в суд консорціуму «ЄДАПС» відмінило результати тендеру, у якому виграв «БМС Консалтінг». «ЄДАПС» стверджував, що  тендер Держказначейства мав у собі корупційну складову. «БМС Консалтінг» виграв тендер із сумою в 35 млн. грн., тоді як «ЄДАПС», за його твердженням, пропонував 18 млн грн.