Державне «Вугілля України» відлучили від 7 мільярдів ахметівського «Західенерго»
14.03.2011   //  

Міністерство економіки розглянуло листи-звернення ВАТ «Західенерго» відмовило у погодженні закупівлі вугілля у держпідприємства «Вугілля України». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державна електрогенеруюча компанія, контрольована менеджерами групи Ріната Ахметова, подавала 29 грудня та 26 листопада 2010 року заявки на придбання вугілля на суму 6,87 млрд грн. Мінеко відмовило на обидві заявки з різних причин.

У одному випадку не надано копії протоколу засідання комітету з конкурсних торгів, засвідченої в установленому законодавством порядку; не надано копії річного плану закупівель замовника, засвідченої в установленому законодавством порядку; не надано копії установчих документів учасника, свідоцтва про державну реєстрацію, ліцензії (дозволу) на провадження певного виду господарської діяльності, засвідчених в установленому законодавством порядку.

У другому випадку не надано копії протоколу засідання комітету з конкурсних торгів щодо прийняття рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника із зазначенням підстав для застосування такої процедури, а також знову не були подані документи про учасника торгів.

Нагадаємо, у лютому ВАТ «Західенерго» придбало у ахметівського ТОВ «ДТЕК трейдінг» вугілля на 3,71 млрд грн. Минулої осені ДП «Вугілля України» було виключено з тендеру ВАТ «Донбасенерго», не зважаючи на те, що  держпідприємство пропонувало вугілля на чверть дешевше від ДТЕКу, який зрештою і отримав підряд на суму 419 млн грн.