«Київміськбуд» розпиляв в невідомому напрямку 600 мільйонів з міського бюджету
13.03.2011   //  

АТ ХК «Київміськбуд» за результатами тендеру 4 березня уклало низку угод загальною вартістю 594,28 млн грн. на ген підрядні роботи. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Джерелом фінансування є кошти місцевого бюджету, розпорядником коштів вказано Головне управління житлового забезпечення КМДА. Про адреси будівельних об’єктів та інші подробиці не повідомляється.

З ВАТ «ДБК № 3» укладено три угоди – на 72,87 млн грн., 111,95 млн грн. та 133,77 млн грн. За даними системи розкриття інформації, головними акціонерами компанії є невказані фізичні особи.

З ТОВ «Міськбуд – 4» укладено угоди на 86,09 млн грн., 57,26 млн грн. та 21,66 млн грн. Засновниками фірми є АТХК «Київміськбуд» і Василь Можар, який до кінця 2010 року очолював правління «Київміськбуду». Також Можар відомий як координатор реконструкції НСК «Олімпійський».

По одній угоді укладено з ТОВ «КЖБК» (64,77 млн грн.), заснованим Надією Ярош та Віктором Пузійчуком, ВАТ «Трест «Київміськбуд-3» (25,20 млн грн.), акціонерами якого є невказані фізособи, та ТОВ «ВБФ «МЖК буд» (20,70 млн грн.), заснованим Богданом Гусаком.

АТ ХК «Київміськбуд» минулого року було приватизовано на користь структур зятя Леоніда Черновецького В’ячеслава Супруненко. В результаті судових оскаржень компанію було повернуто під юрисдикцію Київської територіальної громади. За даними учасників ринку, зараз «Київміськбуд» може знаходитись під впливом голови СБУ Валерія Хорошковського. Його радником є голова правління групи компаній «Тект» Вадим Гриб, який приймав участь на боці київської влади у судовій епопеї з поверненням «Київміськбуду» до її законних власників – Київської міськради.